Wie zijn wij? Wij zijn The Gentlemen’s Cycling Society, een vriendengroep van fietsers uit Apeldoorn die zo veel en vaak mogelijk samen fietsen. Op zondag de lange tochten over de Posbank, de Veluwe, Uddel, Elspeet, Radio Kootwijk en verder. Onze ambitie? Lekker samen fietsen, hard fietsen, mooi fietsen, lol hebben, een lekker gemiddelde wegtrappen en een pintje nadrinken.

Gentlemen's cycling society groepsfoto

 Hoe het begon

Wij van de Gentlemen’s Cycling Society kennen elkaar van werken en aan de bar zitten bij Podium & Filmtheater Gigant.  Maar zoals dat gaat, mensen veranderen van baan, verliezen elkaar een beetje uit het oog en gaan andere dingen doen. Totdat we er achter kwamen dat we eigenlijk allemaal een racefiets (of MTB) in de schuur hadden staan. Dus waarom niet samen fietsen?

Wat volgde waren tochtjes met een paar man, de groep werd groter door vrienden van, en binnen een jaar was er ineens een club van zo’n 13 fietsers die regelmatig met elkaar fietsten. Over de Veluwe, door de weilanden en over de Posbank. We rijden met een lekker tempo, maar we rijden niet elkaars karretje in de poep. We fietsen ‘en groupe’ op zondagochtend puur voor de lol, maar wel met een aantal doelen. We nemen onszelf op het pedante af zeer serieus. Zo gaan de gesprekken en chats over afmontage, keuze van groepen, verzetjes en bandjes.

GCS in het pak gehesen

De GCS rijdt regelmatig tourtochten, zoals de Ronde van Vlaanderen, de Ronde van Nijmegen, de Amstel Gold Race, Toertocht Utrecht, De Ronde van Katendrecht, de Gelretourtocht en vele anderen. En natuurlijk in 2016 in onze habitat de een deel van het parcours van de Giro d’Italia!

Onze kledingsponsor en trouwe supporter tijdens tourtochten is Explore Tanzania, dus we zijn nu als GCS herkenbaar door onze strakke outfits. Explore Tanzania, bedankt!

We hebben één vrouw in de groep, maar die heet op zondag Joep.

Romantici

Verder categoriseren we ons als renner onder het kopje ‘romantici:  “Er twee soorten amateurs. Je hebt de liefhebbers van de voorjaarskoersen, de romantici. Die houden van de verhalen, genieten, en drinken na afloop een borrel. En je hebt de liefhebbers van de grote ronden, de pragmatici die competitief zijn en voor hoge gemiddeldes gaan. Wij zijn de romantici” (De GCS’er Igor geciteerd in de Volkskrant, 27 juni 2015, klik hier voor het volledige artikel).

GCS 2015 data

254

ritten

12384 KM

gefietst

7

Lekke banden